Operatie

Samenwerken aan optimale zorg

Als een behandeling door de fysiotherapeut en de huisarts niet meer volstaat, kan een operatie overwogen worden. Netwerk Artrose heeft als doelstelling de behandeling van de totale heupprothese, totale knieprothese optimaal te laten aansluiten en verlopen. De betrokken zorgverleners (huisarts, orthopedisch chirurg en fysiotherapeut) beseffen steeds meer dat een zo goed mogelijk resultaat van de operatie en nabehandeling alleen maar bereikt kan worden als er in een team wordt samengewerkt.

Dit betekent onderling goede afspraken maken, met elkaar overleggen, werken volgens vastgestelde behandelplannen en kennis en kunde delen. Maar ook met elkaar kijken wat er minder goed gaat en waar het beter kan. Samen met patiënten testen wij continu de kwaliteit van wat we doen. Door goed naar elkaar te luisteren leren we zo wat goed gaat en wat beter kan. Kortom, samenwerken aan optimale zorg.


Patiënt centraal

Het belangrijkste aspect is u als patiënt goed te informeren over wat u kunt verwachten. Wij bieden u één duidelijke boodschap en één duidelijke werkwijze waarbij u als patiënt centraal staat. Ons uiteindelijke doel is er voor te zorgen dat u als patiënt tevreden bent over het resultaat en over de wijze waarop dit resultaat bereikt is. 

Op deze website vindt u een fysiotherapeut bij u in de buurt die u kan begeleiden bij uw revalidatie. Daarnaast vindt u informatie over uw aandoening en wat u zelf kunt doen om zo goed mogelijk te revalideren.


Wilt u meer lezen over de operatie? 

Netwerk Artrose - Flevo - animatie-DEF-19052022.mp4